انواع رنگ مو
رنگ موها به سه دسته تقسیم می شوند:
۱- گیاهی (vegetable)
۲- ترکیبات فلزی (metallic)
۳- صناعی (synthetic organic)
۱- رنگ های گیاهی :
از مهم ترین رنگ های گیاهی حنا می باشد که از برگ های خشک یک گیاه گرفته می شود که در شمال آفریقا و خاورمیانه می روید. حنا به مدت ۶۰-۵۰ دقیقه روی مو می ماند و اثرات آن تا ۱۰ هفته باقی می ماند. این ماده غیر سمی است ولی ممکن است انگشتان نیز همزمان رنگ شوند.از دیگر رنگ های گیاهی می توان به logwood و walnut shell اشاره کرد که در افراد حساس به پارافنیلین دی آمین قابل استفاده است.
۲- رنگ های متالیک:
با این مواد موها با سرعت کمتری رنگ می گیرند. رنگ نسبتاً ماتی به مو می دهد و در صورت استفاده مکرر باعث شکنندگی و آسیب موها می شوند. از این ترکیبات می توان به نمک های بیسموت، نیترات نقره و … اشاره کرد. این رنگ ها به راحتی از روی مو پاک نمی شوند.
۳- رنگ های صناعی :
رنگ طبیعی تری به مو می دهد و به سه نوع موقت، نیمه موقت و دائمی تقسیم می شوند.
الف) موقت:
با یک بار شامپو زدن از بین می رود و بیشتر از یک هفته دوام ندارد، چون به روی سطح مو باقی می ماند. از معایب آن این است که ممکن است به صورت ذرات ریزی به روی لباس شخص ریخته شود.
ب) نیمه موقت:
۱۰-۶ بار شست و شو جهت پاک کردن آن لازم است ولی با شامپوهای حاوی ammonia به راحتی شسته می شود.
ج) دائمی:
به مدت چندین ماه باقی می ماند و نباید طی ۳-۲ هفته بیشتر از یکبار مصرف شوند، چون باعث آسیب مو و ریزش آن ها می شوند. بزرگترین مشکل رنگ های دائمی درماتیت آلرژیک (حساسیت) می باشد که در ۱۰% مصرف کنندگان دیده می شود. ممکن است کسانی که نسبت به داروهای سولفونامید و بی حس کننده های موضعی آلرژی و حساسیت دارند، نسبت به این رنگ ها هم حساسیت نشان دهند.
این رنگ ها به عنوان کارسینوژن های احتمالی (سرطان زای احتمالی) مطرح شده اند.
منبع:پزشک آنلاین