انواع داروهای بیماری ام اس

انواع داروهای بیماری ام اس,اسامی داروهای بیماری ام اس,نام داروهای بیماری ام اس

انواع داروهای بیماری ام اس

اسامی داروهای بیماری ام اس

امروزه داروهای متعدد و فراوانی برای بیماری MS وجود دارد که مستقیما به کنترل علایم بیماری مربوط نمی‏شود و شاید فقط برای اصلاح روند بیماری مناسب باشد. از آن جمله می‏توان به سه نوع بتااینترفرون (interferon Beta) اشاره کرد؛ (بتافرون، آونکس و ربیف) (Rebif-Avonex-Betaferon) و داروی گلاتیرامراستات (کوپاکسون) که هر کدام از آنها ویژگی متفاوتی دارند (در روش و دفعات تزریق)*

نام داروهای بیماری ام اس

بتااینترفرون‏

امروزه بتااینترفرون را تنها بر روند عود – بهبود بیماری MS موثر می‏دانند. به تازگی تحقیقات کلینیکی صورت گرفته تا تاثیر این این دارو بر نوع پیش‏رونده بیماری MS را ارزیابی نمایند. انواع در دسترس اینترفرون عبارتند از:

* بتا اینترفرون b 1 (با نام تجاری: بتاسرون، بتافرون) (کمپانی داروسازی: برلکس در آمریکای شمالی، شرینک AG در اروپا و سایر نقاط دنیا)
* بتا اینترفرون a 1 (با نام تجاری آونکس) (کمپانی داروسازی: بیوژن)

* بتا اینترفرون a 1 (با نام تجاری ربیف) (کمپانی داروسازی: ارس سرونو)نتایج تحقیقات کلینیکی طولانی مدت درباره بتاسرون و آونکس به همراه بتاسرون برای استفاده در آمریکا، کانادا، استرالیا، انگلستان و بسیاری از کشورهای اروپائی‏ پذیرفته شده است. امروزه آونکس در آمریکا و اروپا پذیرفته شده است.ربیف همچنان تحت تحقیقات کلینیکی قرار دارد اما در سوئیس، انگلستان، کانادا، استرالیا و اعضای اتحادیه اروپا عرضه می‏شود. بتاسرون به عنوان داروی تجویز شده در آمریکا برای بیش از ۲۰ هزار مبتلا به MS دو سال که مورد بهره برداری قرار گرفته است.

عوارض جانبی بتاسرون‏

مهمترین عوارض بتاسرون عبارتند از:

* عکس العمل محل تزریق: تزریق صحیح طبق دستور، محل تزریق چرخشی و ماساژ محل پس از تزریق، این مشکل را کم رنگ می‏کند.
* نشانه هائی شبیه آنفولانزا: که شامل تب و لرز و درد عضلات می‏شود: این نشانه معمولا به صورت خود به خود پس از۳ ماه از بین می‏رود. همچنین تزریق در ساعات بعد از ظهر و استفاده از قرص پاراستامول، آسپرین یا ایبوپروفن همزمان با تزریق، این مشکل را کمتر می‏کند.
* افسردگی: در تحقیقات کلینیکی گزارش شده که برخی افراد، دست به خودکشی زده و یا برای اینکار تلاش نمودند. لازم به ذکر است که کنترل همزمان توسط یک داروی تخصصی، بخش مکمل این درمان است.کوپلیمر ۱کوپلیمر ۱ (نام تجاری: کوپاکسون) (کمپانی داروسازی: داروسازی تو ۱) نتایج تحقیقات کلینیکی درباره کوپاکسون نشان می‏دهد که این دارو سبب کاهش میزان عود بیماری می‏شود. کوپاکسون چند سالی است که در کشور فلسطین، عرضه می‏شود.

داروی تزریقی بیماری ام اس چگونه استفاده می‏شود؟

* بتافرون و ربیف با تزریق زیرپوستی یک روز در میان توسط خود شخص‏
* آونکس با تزریق عضلانی هفتگی‏

* کوپاکسون با تزریق زیرپوستی روزانه توسط خود شخص

همه این داروها بر دفعات و شدت عود بیماری و میزان آسیب رسانی آن که در تصاویر MRI قابل مشاهده است، تاثیر گذار هستند. تصمیم‏گیری برای اینکه آیا شخص قابل معالجه هست یا نه و اینکه آیا باید مصرف دارو را آغاز کند یا خیر، و در نهایت اینکه چه دارویی برای اومناسب‏تر می‏باشد، مسئله‏ای است که باید میان بیمار مبتلا به MS و پزشک مشاور او – پزشک متخصص اعصاب – به مشورت گذاشته شود. در این میان مسایل مهمی از قبیل:در دسترس بودن دارو، هزینه آن، وضعیت خدمات بهداشت و درمان و غیره وجود دارند که بر روند تصمیم‏گیری تاثیر می‏گذارند.

درمان‏های دوره‏ ای تا چه اندازه مفید هستند؟

همانطور که پیش از این گفته شد، برای MS معالجه های شناخته نشده است. اما روش‏های گوناگون برای کنترل این بیماری وجود دارد.درمان‏های مختلف بیشتر شامل معالجات غیررسمی، غیرسنتی و غالبا غیردارویی می‏شود. بسیاری از آنها بدون آزمایش‏های دشوار علمی و توسط پرسنل پیراپزشکی و یا افراد تازه کار علاقمند پیشنهاد و معرفی می‏گردد.

اگر چه ممکن است برخی از این درمان‏ها، کم ضررتر و یا حتی سودمند باشند، اما بیماران مبتلا به MS لازم است درباره راه‏های پیشنهادی برای کنترل و یا معالجه بیماری خود محتاط و دقیق باشند.بیشتر این درمان‏های عجیب و غریب، هزینه‏های بالایی دارند و حتی خطرناک هستند (و متاسفانه تصور خطر احتمالی این درمان‏ها، نمی‏تواند احساسات عمومی را تغییر دهد.)

درمان بیماری ام اس

بسیاری از درمان‏ها و معالجات جدید در مطبوعات و رسانه‏ ها، سروصدای زیادی به راه انداخته‏ اند؛ اما چنین منابعی هرگز قابل اعتماد و پاسخگو، قلمداد نمی‏شوند. پیش‏از پذیرفتن هر راه درمانی، بهتر است آن را واقع بینانه ارزیابی کنید و اطلاعات لازم را از انجمن MS و پزشک مشاور خود دریافت نمایید.

نام داروهای بیماری ام اس

در ادامه نام برخی درمان‏های دوره‏ ای مختلف را که معمولا پیشنهاد می‏شوند، ملاحظه می‏کنید:

– داروهای مکمل‏* ویتامین‏ها* اسیدهای چرب‏- رژیم‏های غذایی‏- تخلیه دندان از مواد جیوه‏ای ترمیم (پر کردن)- طب سوزنی‏- یوگا و مدیتیشن‏- اکسیژن هایپرباریک‏

* ویتامین‏ها:

مصرف کافی ویتامین‏ها، به همه بیماران مبتلا به MS توصیه می‏شود. اما هیچ توجیه علمی بر این مسئله وجود ندارد که مقادیر مکمل ویتامین‏ها یا ویتامین درمانی – به تنهایی یا در ترکیب با درمان‏های دیگر – تاثیر مطلوبی در روند بیماری می‏گذارد.

* اسیدهای چرب:

تحقیقات کلینیکی زیادی نشان می‏دهد که تکمیل رژیم غذایی با اسیدهای چرب اشباع نشده مثل روغن علف خر و اسیدهای چرب روغن ماهی تاثیر اندکی بر کاهش پیشرفت و کم کردن شدت و طول مدت حملات MS دارد و البته تاثیری بر تعداد و تکرار آنها ندارد.

رژیم‏های غذایی بیماران ام اس

هنوز مدرک معتبری مبنی بر اینکه MS ناشی از کمبود مواد غذایی یا رژیم‏های ناقص است به دست نیامده یک رژیم متعادل، شامل چربی کم و سلولز فراوان، برای اکثرافراد توصیه می‏شود و برای بیماران مبتلا به MS نیز این رژیم باید از برنامه‏های اصلی کنترل بیماریشان باشند در این چارچوب، رژیم‏های غذایی مثل رژیم کم چربی سوانک (Swank) و رژیم کازمین (kousmine) بیشتر قابل قبول هستند. به ویژه اینکه امکان تاثیرگذاری ناکافی و یا ناقص در آنها وجود ندارد.

رژیم‏های غذایی بیماران ام اس

نمی‏توان گفت رژیم‏های دیگر مثل رژیم مک دوگال، رژیم کم پروتئین و کم فروکتوز (قند میوه)، رژیم‏های مایعات و رژیم‏های بدون تنباکو و ساکاروز (قند معمولی)، هیچ تاثیری بر روند MS ندارند. اگر چه طرفداران این رژیم‏ها، داستان‏هایی را از تجربیات شخصی خود به عنوان مدرک نقل می‏کنند، اما بسیاری از این رژیم‏ها (و تبادل نظرها) مشکوک هستند، زیرا می‏توانند تعادل غذایی نرمال را بر هم بزنند و شاید ثابت شود که بدون نظارت تخصصی و دارویی، برای سلامتی انسان، مضر و خطرآفرین نیز هستند.

تخلیه دندان از مواد جیوه‏ای ترمیم:

بر مبنای ادعای ثابت نشده‏ ای، تخلیه دندان از مواد آمالگام (که ترکیبی از نقره و جیوه است)، منجر به بروز MS می‏شود. چرا که مسمومیت جیوه و نشت آمالگام، سیستم ایمنی را تخریب می‏کند. اما مدرکی وجود ندارد که ثابت نماید تخلیه آمالگام، تاثیری در بیماری MS دارد.مسمومیت با جیوه، اتفاق نادری است که نیاز به همجواری زیاد فرد با آن دارد (که معمولا به علت نوع شغل پیش می‏آید) از آنجا که یکی از اصلی‏ترین ارگان هایی که‏مورد حمله جیوه قرار می‏گیرد، مغز است، بیشترین علامت‏های مسمومیت با جیوه، علامت‏های عصبی (مثل لرزش) هستند.

شباهت اتفاقی نشانه ‏های MS و مسمومیت با جیوه، سبب شده که این دو را به هم مرتبط بدانند. همچنین آزمایش‏های اندازه‏گیری میزان جیوه آمالگام، معمولا بی اساس هستند.تخلیه دندان از آمالگام، معمولا پرهزینه و استرس زاست و باید گفت: جایگزین هایی که معمولا پیشنهاد می‏شود (مواد چینی) چندان بادوام نیستند و از نظر فنی، پیچیدگی‏بیشتری ندارند. مواد آمالگام را تنها زمانی می‏توان تخلیه کرد که خراب شده باشد و تازه در آن هنگام برای دوباره پر کردن دندان باید با دندانپزشک مشورت نمود.در بسیاری از کشورها، عمل تخلیه آمالگام دندان، به این تصور که این کار برای سلامتی فرد مفید است، غیراخلاقی دانسته می‏شود.

استفاده ازطب سوزنی:

هنوز مدرک مستدلی به دست نیامده که ثابت کند طب سوزنی بر روند بیماری یا کنترل علامت‏های آن تاثیرگذار است. البته طب سوزنی می‏تواند در بهبودی دردها و اسپاسم ماهیچه‏ها، کمک خوبی باشد.- یوگا و مدیتیشن:آرامش و ورزش می‏تواند درمان مفرح و موثری برای بیماری MS باشد. یوگا و مدیتیشن، کیفیت زندگی بیماران MS را اصلاح می‏کند و کارکرد فیزیکی و اجتماعی بهتری را برایشان به ارمغان می‏آورد.

در دهه ۱۹۸۰/ امیدهایی شکل گرفت مبنی بر اینکه تنفس اکسیژن، تحت فشار زیاد در اتاق مخصوصی که برای این منظور ساخته شده، روند بیماری MS راHBO: متوقف ساخته و نشانه‏های آن را بهبود می‏بخشد، اما آزمایش‏های جداگانه‏ای که در آمریکا، کانادا، انگلستان و هلند صورت گرفت، همگی به این نتیجه رسید که اکسیژن تحت فشار زیاد HBO. هیچ تاثیری بر عوامل مورد نظر در روند بیماری MS ندارد.

منبع: پارسینه

مطالب پیشنهادی سرزده به شما

دیدگاه ها

۰
آموزش ثبت تصویر دیدگاه در گراواتار