خانه تکانی به روش پاییزی

خانه تکانی به روش پاییزی

خانه تکانی به روش پاییزی

پاییز برای خیلی ها، دومین نوبت خانه تکانی سالانه است. وقتی که خانواده ها خود را برای فصل سردتر آماده می کنند و باید لباس ها، وسایل گرمایشی و تجهیزات جدید متناسب با فصل را جایگزین لوازم شش ماه اول سال کنند. باد و باران های پاییز هم مزید بر علت می شود تا مرتب جارو و دستمال به دست در حال نظافت خانه باشید. بنابراین، خانه تکانی در پاییز تعریف متفاوتی از بقیه ایام سال خواهد داشت.

با سرمای ناگهانی هوا که معمولاً در پاییز اتفاق می افتد حتماً دست به کار ایجاد تغییراتی در خانه تان شده اید. اگر این طور نیست، توصیه می کنیم:
قبل از هر چیز، دریچه های کولر را ببندید یا اگر لازم است با روکش بپوشانید.

درزگیرها را آماده کنید
تا اگر در مناطق سرد زندگی می کنید و ممکن است هوای شهرتان به سرعت رو به سردی برود، غافلگیر نشوید.
در پاییز به دلیل بارش باران احتمال اینکه دیوارها نم بدهند یا حتی آب از سقف خانه بچکد و… زیادتر می شود. پس اگر خانه نیازمند تعمیرات جزیی این چنینی است، تا هوا سردتر از این نشده دست به کار شوید.

درباره ترکیدگی لوله ها
که در زمستان اتفاق می افتد هم بهتر است از همین حالا برنامه ای داشته باشید. یعنی از سالم بودن لوله های آب و نداشتن ترک و نشتی آنها مطمئن شوید و لوله ها را عایق بندی کنید. به خصوص اگر در خانه های حیاط دار زندگی می کنید.

شوفاژخانه را چک کنید
تا اگر به سرویس احتیاج دارد، قبل از سرد شدن ناگهانی هوا آن را سرویس کرده باشید. فراموش نکنید که پاییز فصل قابل پیش بینی ای نیست و ممکن است یک مرتبه دمای هوا ۱۰ درجه کاهش پیدا کند! خود را برای این غافلگیری آماده کرده اید؟

روشنایی خانه در فصل سرما بسیار مهم است.
لازم نیست از لامپ های اضافه استفاده کنید، همین قدر که لامپ ها را گردگیری کنید، نور و حرارت خانه بیشتر می شود. پاک کردن لوسترها از آلودگی ها سخت به نظر می رسد ولی نباید آن را از نظر دور داشت. بهترین راه برای تمیز کردن این وسیله آن است که آن را از سقف پایین آورده و قطعات آن را از یکدیگر جدا و تک تک آن را تمیز کرد. استفاده از پارچه مرطوب و دستکش های پنبه ای از دیگر راه های تمیز کردن لوستر است.

رختخواب ها و ملافه ها را هم قبل از سرد شدن هوا بشویید و در نور آفتاب خشک کنید.
کمدها را از لباس های زیادی خنک تابستان خالی کنید و کم کم با تن پوش های پاییزی پر کنید.
اگر پشت بام خانه ، عایق کاری نشده این کار را در اولویت قرار دهید. ممکن است بارش های پاییزی خسارت زیادی به خانه تان وارد کنند و آن وقت هزینه هایتان چندبرابر خواهد شد.
سری به حیاط بزنید و به گیاهان و درختان باغچه رسیدگی کرده و شاخ و برگ ها را هرس کنید تا در برابر باد و باران آسیب نبینند.
لباس های گرم را بیرون آورید. در پاییز شما باید دستی هم به سر و روی کمدها بکشید چون لباس های تابستانی این بار با پالتوهای زمستانی و بارانی های پاییزی جا به جا می شوند. پس ممکن است در کمدتان جای کافی برای این لباس ها نداشته باشید. طبقه بندی صحیح و مناسب کمدها می تواند برایتان کمک کننده باشد. باید بدانید که برای آویزان کردن لباس های بلند مانند پالتو، مانتو، دامنهای بلند، بارانی، پیراهن ها و کتهای بلند زنانه ارتفاعی به میزان ۱۶۵ تا ۱۷۲ سانتیمتر لازم است. برای آویختن لباس های کوتاه مانند بلوزها و پیراهن های مردانه و زنانه، شلوارها به صورتی که بر روی چوب لباسی تا شده باشند، می توانید کمد خود را به دو قسمت با ارتفاع های مساوی ۱۰۵ سانتیمتری تقسیم کنید و یا ارتفاع طبقات را به صورت ۱۰۵ سانتیمتر و ۹۰ سانتیمتر در نظر بگیرید که در این حالت، طبقه ای هم برای قرار دادن دیگر وسایل از جمله کفش ها خواهید داشت.

فرش را باید هر ۶ ماه یک بار تمیز کرد.
این شست و شو می تواند با شامپوهای مخصوص انجام شود و براساس جنس هر فرش زمان و نحوه شست و شوی آن تغییر شکل می دهد. اگر شما در سال تنها یک بار فرش ها را تمیز می کنید بهترین زمان برای آن پاییز است.

لوازم سنگین را جا به جا کنید.
اطمینان داشته باشید حشرات موذی که در زیر لوازم خانه جاخوش کرده اند روزهای راحتی را در صورت بی توجهی شما خواهند داشت و در آغاز بهار غافلگیر خواهید شد. به همین جهت بهتر است در پاییز از مواد شوینده و سم ها استفاده کنید تا اثرات حضور حشرات به حداقل برسد.

 

گردآوری : گروه خانه و خانه داری سرزده
منبع : روزنامه اطلاعات

برچسب ها

مطالب پیشنهادی سرزده به شما

دیدگاه ها

۰
آموزش ثبت تصویر دیدگاه در گراواتار