زناشویی برای بارداری
آرشیو : زناشویی دوران بارداری
نکات رابطه زناشویی در دوران بارداری
« مردان لنگرگاه یک کشتی هستند که باید به همسر خود اطمینان و امنیت ببخشند. آنها باید به همسری که تمام توجهش به خود و جنین دورن رحمش جلب شده کمک کنند تا ارتباطش را با دنیای اطراف حفظ کند. احترام گذاشتن، صبر کردن و حضور همیشگی بهترین کاری است که هر مردی طی دوران بارداری می تواند برای همسرش انجام دهد. در دوران بارداری، زایمان و با ورود نوزاد به خانه، مردان همانند پروانه دور همسرشان می گردند».زناشویی برای بارداری.
دوران بارداری، دورانی است که نه تنها برای زنان بلکه برای مردان نیز ویژگی های خاص خود را دارد. مردان طی ۹ ماه بارداری همسرانشان نیاز به آمادگی دارند. در بعضی نقاط دنیا گروه هایی به نام گروه پدران وجود دارند که در آن افرادی که قرار است به زودی پدر شوند ثبت نام می کنند و با مواردی همچون نوع رفتار با همسر، قبل و پس از فارغ شدن و تربیت فرزندان خود آشنا می شوند، اما در بیشتر نقاط دنیا، هر گاه پزشک مربوطه جلسه ای برای ایجاد آمادگی های لازم هنگام زایمان و روزهای پس از آن برای خانم ها برگزار می کند، همسر نیز می تواند حضور داشته باشند.
نقش مردان در دوران بارداری چیست؟
مردان لنگرگاه یک کشتی هستند که باید به همسر خود اطمینان و امنیت ببخشند. آنها باید به همسری که تمام توجهش به خود و جنین دورن رحمش جلب شده کمک کنند تا ارتباطش را با دنیای اطراف حفظ کند. احترام گذاشتن، صبر کردن و حضور همیشگی بهترین کاری است که هر مردی طی دوران بارداری می تواند برای همسرش انجام دهد. در دوران بارداری، زایمان و با ورود نوزاد به خانه، مردان همانند پروانه دور همسرشان می گردند. شاید تنها چیزی که طی سال های اخیر تغییر کرده، غرق شدن بیش از حد مردان در دنیای کار و بی توجه شدن به تربیت کودک است. آنها پس از فارغ شدن همسرشان عادات سابق را پیش می گیرند و هیچ تغییری در ساعات کار خود نمی دهند و گمان می کنند تنها مادر وظیفه تربیت فرزند را بر عهده دارد! در حالی که برای داشتن یک فرزند سالم از نظر روحی، به تربیت هر دو نفر نیاز هست و کودک باید نقش پدر و مادر را به خوبی در زندگی خود احساس کند.
آنچه دردوران بارداری همسر و حس پدرشدن، مردان را می ترساند
عدم درک زن در دوران بارداری و ایجاد یک رابطه سه گانه موجب ترس و دلهره در مردان می شود. آنها نمی دانند کودکی که به دنیا خواهد آمد، چه تأثیری در روابط زناشویی آنها خواهد گذاشت. درک این موضوع که همسر آنها مادر فرزندی است، برای مردان کمی سخت است. بسیاری از آنها حتی پس از فارغ شدن همسرشان از روابط معمول خود بیمناکند.
آیا مردان پس از فارغ شدن همسرشان افسرده می شوند؟
بله، البته این موضوع را آشکار نمی کنند، ولی خستگی مفرط، اضطراب، برقرار نکردن یک رابطه صمیمی با نوزاد و حتی فرارهای بی دلیل از خانه، همگی نشانه های این افسردگی است. مشکل مردان این است که گمان می کنند با تولد فرزندشان، همسرشان آنها را تنها می گذارد.
درک واقعی احساس پدر شدن
مردها با دیدن فرزندشان هیجان زده می شوند و احساس پدری را درک می کنند. البته این حالت برای هر مردی متفاوت است. برای بعضی ها این حس بسیار سریع اتفاق می افتد و حتی با شنیدن خبر پدر شدن نیز این احساس زیبا را خواهند داشت. برای برخی به آغوش کشیدن فرزندشان چنین حسی را در پی خواهد داشت.
وظایف مرد در دوران زایمان
حضور مرد در کنار همسر باردارش به او احساس امنیت خاطر می بخشد. به این ترتیب زن می داند کسی هست که پس از فارغ شدن انتظارش را بکشد و کلمات محبت آمیز بگوید. نوازش های همسر در روحیه یک زن باردار تاثیر بسیاری دارد.
اگر مردی پس از شنیدن خبر باردار شدن همسرش یا زایمان وی، باز هم نسبت به زندگی بی تعهد باشد، چه باید کرد؟
هرگز نباید یک مرد را از پدر شدن ترساند. از سوی دیگر، اگر مرد طی دوران بارداری متعهد نشود، پس از زایمان نیز نخواهید شد. باید وی را متوجه این موضوع کنید که برای یک کودک، پدر داشتن به چه معناست. زن نباید درباره تعهد مرد نسبت به خودش حرفی بزند، چون در این زمان مناسب نیست. روی صحبت باید درباره مرد و کودکش باشد. به طور یقین این حس تنهایی طی ۹ ماه بارداری برای یک زن بسیار مشکل است، اما او باید این موضوع را تحمل و در داشتن این توانایی به خود اعتماد داشته باشد.
آیا مردها به طور ذاتی قادرند از فرزند خود مراقبت کنند؟
زن و مرد هر دو به طور ذاتی قادرند فرزند خود را بزرگ نمایند.
نقش مرد دردوران شیردهی مادر
مرد با حضورش در تمامی لحظات « شیردهی، عو ض کردن کودک، خواباندن و…» می تواند حس امنیت را به همسرش منتقل کند. زن به خاطر زن بودنش نباید تمامی وظایف را به دوش بکشد. مردمی تواند طی این دوران رابطه جدیدی را با همسرش ایجاد کند.
جلسات سونوگرافی و حس پدرشدن
در جلسات سونوگرافی یک شوک احساسی به مرد دست می دهد. او چیزی را می بیند که قادر به حس کردنش نیست. آنچه بیش از هر چیزی مرد را شیفته می سازد، حرکات جنین درون رحم است.
آیا زوج هایی وجود دارند که مرد بیش از زن درگیر دوران بارداری باشد؟
البته، گاهی پیش می آید که زنان علاقه ای به جلسه های آمادگی قبل از زایمان نشان نمی دهند، ولی مردها مدام درباره آن صحبت می کنند و بسیار هیجان زده هستند. در این گونه موارد هرگز نباید زن را متهم کرد. آنها هم می توانند مادران خوشبخت و خوبی باشند.
آیا دردوران بارداری کسی می تواند جای مرد را برای زن پر کند؟
هیچکس، حتی وابستگان نزدیک نمی توانند احساس امنیتی را که یک مرد با حضورش به همسرش می دهد، به او بدهد.
بارداری زنان و چاقی مردان
بسیاری از مردان در دوران بارداری همسرانشان همانند آنها چاق می شوند و تنها چاره آن ورزش است. البته بسیاری از مردها نیز پس از زایمان همسرشان این وزن اضافه را از دست می دهند.
پدر شدن و کابوس
بسیار اتفاق می افتد که مرد نگران زایمان همسر و یا نگرانی طبیعی بودن فرزندش می باشد. به همین دلیل دیدن کابوس در این دوران برای مردان کاملاً طبیعی است.
نکته مهم برای پدر شدن
تمامی وقایع زندگی را طی این ۹ ماه مزه مزه کنید، زیرا پدر شدن یکی از مهم ترین، بزرگ ترین و زیباترین اتفاقاتی است که بعد از تقسیم قلب با همسر، برای هر مردی رخ می دهد.
۱۸ توصیه به آقایان از بارداری همسر تا زایمان
۱) اگر همسر شما در حال تغییر روش زندگی مانند ترک سیگار و… و آماده شدن برای بارداری است از او حمایت کنید. اگر شما نیز چنین عادتی دارید شروع به ترک آن کنید.
۲) مدام همسرتان را در آغوش بگیرید. بسیاری از زنان طی این دوره خاص از زندگی از در آغوش گرفته شدن لذت می برند.
۳) هر از چند گاهی، بدون دلیل خاصی برایش گل بخرید.
۴) عادت کنید که هر از چند گاهی کتاب بارداری مورد علاقه خود را باز کنید و با همسرتان به مطالعه آن بپردازید.
۵) بدون آنکه از شما درخواست شود، کارهای منزل مانند گردگیری و نظافت را انجام دهید.
۶) اگر همسرتان از حالت تهوع و استفراغ رنج می برد، سعی کنید غذای موردعلاقه اش را فراهم کنید.
۷) برای همسر و فرزند در راه تان هدیه بخرید.
۸) ترجیحا سعی کنید در این مدت حیوانی در خانه نگه ندارید.
۹) همسر خود را برای ویزیت دوره ای نزد پزشک زنان همراهی کنید و سعی کنید اطلاعات مهمی را که پزشک بر آن تاکید می کند به خاطر بسپارید.
۱۰) سوالات خود و همسرتان (مانند آمیزش جنسی در دوران بارداری) را از پزشک همسرتان بپرسید.
۱۱) به یاد داشته باشید که باوجود تمام مشکل های بارداری مانند تهوع، سردرد و افزایش وزن همسرتان، بارداری یک معجزه است. سعی کنید با کمال آرامش از این دوران لذت ببرید و بعدا با مرور خاطرات گذشته به سختی های پدر و مادر شدن نگاهی بیندازید.
۱۲) در مورد میزان و نوع فعالیت های بدنی همسر باردارتان مانند پیاده روی، کارهای خارج و داخل منزل، با پزشک مشورت کنید.
۱۳) اگر مجبورید چند ساعتی را از همسرتان دور باشید، حتما با او تماس تلفنی برقرار کنید و به او بگویید که به او و فرزند در راهش فکر می کنید.
۱۴) اگر در مورد سلامتی همسر و فرزند نقش تان به عنوان یک پدر خوب یا آینده فرزندتان احساس نگرانی می کنید، آن را با همسرتان در میان بگذارید. بدانید این افکار شما نه تنها باعث ناراحتی او نمی شود بلکه می فهمد که در این تغییر بزرگ زندگی و نحوه برخورد با آن تنها نیست.
۱۵) اگر همسرتان دوست دارد، برای کاهش تنش های روحی و بدنی، سر، پشت و پاهای او را ماساژ دهید.
۱۶) تلاش کنید کارهای شخصی همسرتان مانند آویزان کردن لباس های شسته شده، کارهای بانکی و مرتب کردن وسایل شخصی او را انجام دهید.
۱۷) سعی کنید برنامه کاری خود را طوری تنظیم کنید که همراه همسرتان برای انجام سونوگرافی بروید.
۱۸) در حوالی زایمان مرتبا به همسرتان بگویید که چقدر او و زندگی کردن با او را دوست دارید و بی صبرانه تولد فرزندتان را انتظار می کشید.
منبع:www.zanashuha.blogfa.com
برچسب ها